trouwerijen

Beleef de mooiste dag van uw leven in de oudste locatie van Schiedam!

Kerkelijk huwelijk

De hoofdkerk van Schiedam wordt op de zondagen gebruikt door de Protestantse Kerk Schiedam. Huwelijkskandidaten van andere kerkelijke gezindten kunnen vanzelfsprekend ook trouwen in de Grote Kerk. We kunnen u helpen met een mooie opstelling van de stoelen, de bloemdecoraties, een organist, geluidsversterking, een vleugel, enzovoorts.

Burgerlijk huwelijk

Na een burgerlijk huwelijk in het nabijgelegen oude Stadshuis aan de Grote Markt, kunt u met uw gezelschap de kerkelijke inzegening laten volgen in de Grote Kerk. Of u kunt uw burgerlijk huwelijk in de kerk laten aansluitend met een receptie, feest of diner. We werken hiervoor samen met uw leveranciers, of kunnen u ook helpen aan erkende cateraars waar wij goede ervaringen mee hebben. Bij de inrichting en aankleding, zoals meubilair, verlichting, podium en bloemdecoraties, staan wij u graag terzijde en denken we graag met u mee om uw huwelijksdag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Met schermen, doeken, licht, ballonnen kunnen we een deel van de kerk ook heel intiem maken voor een kleinere receptie of feest.

De Grote Kerk is een stijlvolle trouwlocatie met ongekende mogelijkheden!

Trouwerij Linda en Herbert Herruer-Winters op 10 oktober 2014

Linda en Herbert zijn bekenden in Schiedam. Hun prachtige horecalocatie ‘Wijning – Wijn & Beleving’ aan de Dam trekt menige wijnliefhebber. Op 10 oktober mochten ze samen klinken op hun eigen gezamenlijke toekomst, met een prachtig feest in de Grote Kerk.

Inzegening partnership Cees Koogje en Ruud Kats op 8 november 2014

Cees Koogje is binnen de Grote- of Sint Janskerk Schiedam een grote bekende vanwege zijn Stichting Muziek Grote Kerk die o.a. elke zaterdag de inloopconcerten organiseert. En Ruud Kats is bekend vanwege zijn spirituele bijeenkomsten in de kerk. Samen zijn zij een nieuwe toekomst ingeslagen. Daarbij gesteund door het gezin dat Ruud met zijn ex-vrouw stichtte. Zij vroegen de zegening van voorganger ds. Marjolijn Russchen. Tijdens de dienst zong het koor Vocalis St. Jan o.l.v. gastdirigent Bas van Houte.