gebouw huren

mogelijkheden
prijzen
foto’s
plattegrond
techniek
algemene voorwaarden
assistentie bij evenementen
contact

De Grote- of Sint Janskerk is te huur voor evenementen. Denk aan (orgel)concerten, modeshows, grote diners, feesten, symposia en congressen, gemeentelijke bijeenkomsten, filmprojecties, trouwerijen, bridgedrives, spirituele sessies, kerkdiensten, et cetera.


Mogelijkheden

Het gebouw is een rijksmonument. Dat betekent dat het gebouw absoluut niet beschadigd mag worden door attributen die tijdens een evenement worden gebruikt. Onze beheerder Paul van Wijngaarden kan u uitleggen wat wel en niet mogelijk is, van welke technische faciliteiten u gebruik kunt maken, etc.

Capaciteit

De Grote kerk kan op zeer flexibele wijze worden ingedeeld aangezien er geen vaste zitplaatsen (banken) zijn. Per activiteit kan bekeken worden welke indeling het beste aansluit bij zowel de activiteit als het aantal personen. Een idee van onze capaciteit:
– Theateropstelling: 500 personen
– Receptie of buffet: 750 personnel
– Diner: 400 personen

Terug naar boven


Prijzen

Wij hanteren de volgende huurprijzen. Neem echter altijd contact met ons op om uw wensen door te nemen, zodat we samen tot een prettige overeenkomst komen. Wij zijn niet BTW-plichtig, dus berekenen over deze bedragen geen BTW.

Indien u op zaterdagavond een evenement inplant, houdt u er dan rekening mee dat de kerk op zondagmorgen om 9.30 uur geheel heringericht moet zijn voor de zondagsdienst van de Protestantse Kerk Schiedam. Uw afbouwploeg moet bereid zijn om na afloop door te werken!

Huur kerk per dagdeel: van 9.00 – 13.00 of 13.00 – 17.00 uur: € 495

Huur per los uur: € 130

Dagdeel van 19.00-23.00 uur: € 650

Huur per uur na 23.00 uur, afronding naar boven: € 180

Verwarming: oktober, november per dagdeel: € 110

Verwarming: december, januari, februari per dagdeel: € 165

Verwarming: maart, april per dagdeel: € 110

Huur Voorhof per dagdeel inclusief verwarming: € 150

Er zijn 3 grote kronen in het middenschip en 1 in het koor en 3 kleine kronen in elk van de zijbeuken:

Kaarsverlichting per dagdeel per grote kroon: € 75

Kaarsverlichting per dagdeel per klein kroon: € 50

Gebruik krachtstroom per dag: € 60

Wijziging stoelopstelling inclusief terugplaatsen:  € 150

Verwijderen stoelen inclusief terugplaatsen: € 200

Gebruik orgel per dagdeel: € 140

Orgellessen door derden: € 30

Stemmen orgel:  € 85

Gebruik vleugel per dag:  € 60

Stemmen vleugel:  € 75

Gebruik geluidsinstallatie per dag:  € 50

Schoonmaken toiletten:  € 50

Schoonmaken kerkgebouw per manuur: € 30

Ophalen afval door Irado per container van 140 liter:  € 40

Voor bijzondere vergaderingen is de Goudleerkamer oftewel Consistoriekamer te huur. Maximaal 10 personen. Per dagdeel: € 150

U kunt de verhuurprijzen hier zelf downloaden als pdf en printen: Verhuurtarieven Grote of Sint Janskerk Schiedam, DEF 12-07-2016

Terug naar boven


Foto’s

Onder de button ‘foto-albums’ vindt u tal van albums met impressies van de kerk zelf en van evenementen. Heeft u een evenement of activiteit georganiseerd in de kerk, of bent u getrouwd in de kerk, dan vinden wij het leuk om daarvan foto’s te plaatsen. Stuur die s.v.p. via www.wetransfer.com naar beheer.koster.stjanskerkschiedam@gmail.com. Op www.facebook.com/groteofsintjanskerkschiedam plaatsen we telkens nieuwtjes met foto’s. Als u ons ‘LIKEd’ blijft u op de hoogte.

Terug naar boven


Plattegrond

Hierbij bieden wij u een printbare plattegrond van de totale ruimte aan. Hierop staan tevens allerlei technische gegevens die u nodig hebt voor uw evenement. De beheerder Paul van Wijngaarden kan u hierover alle details verklaren.

Plattegrond Grote of Sint Janskerk Schiedam

Terug naar boven


Techniek

Over alle technische kwesties kunt u spreken met onze beheerder Paul van Wijngaarden. We werken nauw samen met tal van partijen die uw evenement tot een succes kunnen maken. Zij kunnen u helpen met alle verlichting, wanden, podia, tafels, stoelen, cateringapparatuur, projectie, balonnen, et cetera.

Terug naar boven


Algemene voorwaarden

Wanneer u tekent voor uw evenement, gaat u akkoord met bijgevoegde algemene voorwaarden. U kunt deze pdf openen en printen.

Algemene Voorwaarden, versie 7-8-2014

Terug naar boven


Assistentie bij evenementen

Wij werken bij voorkeur nauw samen met Fun-key events. Dit Schiedamse organisatiebureau is al jarenlang een gewaardeerde partner. De medewerkers van dit organisatiebureau kennen onze kerk tot in de kleinste details en kunnen u bij uw evenement goed begeleiden. Op hun website vindt u hun totale productaanbod: www.fun-key.nl.

Terug naar boven


Contact

Paul van Wijngaarden, beheerder en contactpersoon:
010 426 6241
beheer.koster.stjanskerkschiedam@gmail.com

Fun-key Events, Frenk Kok of Astrid van Pelt: 010 – 427 08 88
frenk@fun-key.nl, astrid@fun-key.nl

Terug naar boven